Tavada Kolay Lazanya (Ocakta)
Tavada Kolay Lazanya (Ocakta) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet lazanya
Sosu için;
- 1 küçük soğan (ben o anda kuru soğan olmadığı için taze soğan kullandım)
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) paket kıyma
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 büyük domates rendesi
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/4 (çeyrek) su bardağı krema (ben o an olmadığı için 1/2 (yarım) su bardağı süt kullandım)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tatlı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
- 1 tutam tuz
Servis esnasında;
- 1-2 yemek kaşığı kaşar rendesi
- 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
- Birkaç yaprak taze fesleğen (isteğe bağlı)
Tavada Kolay Lazanya (Ocakta) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı yağda kuru soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz (ben kuru soğan yerine taze soğan kullandığım için bu etapta yalnızca sarımsak kavurup süratlice öbür basamağa geçtim)
- Tavaya kıymayı ekliyoruz. Kıymalar suyunu çekerken istediğiniz baharatları ve tuzu ek edin. Ben kekik, tatlı toz biber kullandım.
- Baharatlar eklendikten sonra domates salçası, domates rendesi ve suyu ekliyoruz. Sosumuzu pişmeye bırakıyoruz.
- Sos pişerken 4 tane lazanyayı kırarak tencereye ekliyoruz. Lazanyalar pişerken krema ekleyin. Ben krema olmadığı için süt ekledim.
- Yumuşadıklarında tabağa alıp, üzerine kaşar rendesi, kenarına biraz süzme yoğurt, parmesan peyniri rendesi ve taze fesleğenle servis edin. ♥️ Afiyet olsun.
Tavada Kolay Lazanya (Ocakta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















