Evde İskender

Evde İskender Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 550 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet sarımsak
- 2 silme yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Karabiber ya da bir ölçü knorr köfte harcı
Sosu için;
- Kişi sayısı kadar tatlı kaşığı ile salça ( 4 kişi için 3 tatlı kaşığı domates, 1 tatlı kaşığı biber olarak ayarlıyorum)
- Salçayı açmak için sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Az ölçüde tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Tabanı için;
- Pide
Evde İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve sarımsak mutfak robotunda incecik çekilir ve suyu sıkılır.
- Ardından kıyma ve tüm materyaller de mutfak robotuna alınır yaklaşık 5dk boyunca çekilir.
- Hazır olan karışım strech sinemaya sarılarak rulo yapılır. Bu noktada sıkı sıkıya düzgün bir rulo olması değerli.
- Yapılan rulolar buzluğa atılır ve yeterlice donana kadar bekletilir.
- İyice donmuş olan iskender rulosu keskin bir bıçak yardımıyla süratli hızlı ve incecik kesilmeye başlanır ve tereyağ sıvı yağ ile kızmış tavaya alınıp kızartılır.
- Bu evrede ruloları süratli hızlı kesmek çok değerli, zira el ısısıyla süratle erimeye başlayan rulolarda kesilirken biçim bozuklukları oluşmaya başlıyor.
- Küp küp doğranmış pideler sıvı yağ ile harmanlanarak 250°fırında kıtırlaştırılır.
- Piştikten sonra pideler servis tabaklarına eşit bir halde paylaştırılır ve akabinde hazırlanan salçalı sos tümünün üzerine gelecek biçimde dökülür.
- Pişen iskenderler de pidelerin üzerine yerleştirilir, üzerine yoğurt da servis edildikten sonra isteğe bağlı olarak tereyağ gezdirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Evde İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






