Evde İskender

Evde İskender Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 550 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 2 silme yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber ya da bir ölçü knorr köfte harcı

Sosu için;

  • Kişi sayısı kadar tatlı kaşığı ile salça ( 4 kişi için 3 tatlı kaşığı domates, 1 tatlı kaşığı biber olarak ayarlıyorum)
  • Salçayı açmak için sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Az ölçüde tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Tabanı için;

  • Pide

Evde İskender Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve sarımsak mutfak robotunda incecik çekilir ve suyu sıkılır.
  2. Ardından kıyma ve tüm materyaller de mutfak robotuna alınır yaklaşık 5dk boyunca çekilir.
  3. Hazır olan karışım strech sinemaya sarılarak rulo yapılır. Bu noktada sıkı sıkıya düzgün bir rulo olması değerli.
  4. Yapılan rulolar buzluğa atılır ve yeterlice donana kadar bekletilir.
  5. İyice donmuş olan iskender rulosu keskin bir bıçak yardımıyla süratli hızlı ve incecik kesilmeye başlanır ve tereyağ sıvı yağ ile kızmış tavaya alınıp kızartılır.
  6. Bu evrede ruloları süratli hızlı kesmek çok değerli, zira el ısısıyla süratle erimeye başlayan rulolarda kesilirken biçim bozuklukları oluşmaya başlıyor.
  7. Küp küp doğranmış pideler sıvı yağ ile harmanlanarak 250°fırında kıtırlaştırılır.
  8. Piştikten sonra pideler servis tabaklarına eşit bir halde paylaştırılır ve akabinde hazırlanan salçalı sos tümünün üzerine gelecek biçimde dökülür.
  9. Pişen iskenderler de pidelerin üzerine yerleştirilir, üzerine yoğurt da servis edildikten sonra isteğe bağlı olarak tereyağ gezdirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Evde İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tahinli Cevizli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdeçallı Yoğurt Çorbası
Sebzeli Ve Tavuklu Noodle
Çikolatalı Fındıklı Kurabiye
Sebzeli Tavuk Çorbası
Diyet Karnıyarık
Ispanaklı Gözleme
Hdabla | © 2025 |