Tavada Kıymalı Lavaş Böreği

Tavada Kıymalı Lavaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket ince lavaş (5 li paket )

Sos için;

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

İçi için;

  • 150 gr kıyma
  • Küçük uzunluk kuru soğan
  • Tuz
  • Toz biber

Tavada Kıymalı Lavaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı tavaya alıp kavuralım,ardından çok ince doğranmış soğan ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kavurmaya devam edelim.
  2. En son tuz ve kırmızı biberi ekleyip altını kapatalım.
  3. Sos için süt,yağ ve yumurtayı çırpalım.
  4. Seramik yada teflon tavaya çaprazlama 2,5 adet lavaşı ortalarına sos sürerek serelim.
  5. Araya kavrulan iç harcı yayalım.
  6. Ardından kalan 2,5 adet yufkayı yeniden ortalarına sos sürerek üzerini kapatalım.
  7. En son fotoğrafta de gözüktüğü üzere sos ile yumuşatarak kenarlarını kapatalım ve üzerini uygunca soslayıp buz dolabında 2 saat en az dinlendirelim.
  8. Ocağın en küçük gözüne kısıkta üzerini kapakla kapatarak pişmeye bırakalım.
  9. Arada sallayıp denetim ettiğimiz böreğimizi alt üst çevirerek 1 saate yakın pişirelim.
  10. En son kapağı açıp orta ateşte tekrar çevirip bir bebze daha kızartalım. (eğer yağ fazlası tavaya çıkarsa bu yağı dökelim. )afiyet olsun 😇.

Tavada Kıymalı Lavaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Enginar
Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız)
Çilekli Saray Sarması
Cam Gibi Çilek Reçeli
Afkan Pilavi
Peskütan Çorbası
Hdabla | © 2025 |