Çilekli Saray Sarması

Çilekli Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 pk vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı kakao
İç harcı için;
- Süt
- 1 paket kremşanti
- 10-15 adet çilek
Çilekli Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü şekeri unu kakaoyu tencereye alıp karıştırıp pişirelim.
- Muhallebi piştikten sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Tepsimizi alalım tereyağı ile yağlayıp hindistan cevizini tepsimize dökelim.
- Tepsinin üzerine muhallebimizi dökelim.
- Muhallebimizin soğumasını bekleyelim.
- Kremşanti ve sütü hazırlayalım.
- Muhallebi soğuduğu vakit kremşantiyi üzerine ekleyip her yeri eşit olarak formda sıvalayalım.
- Çilekleri kremşantinin üzerine koyalım.
- 2 saat dinlendikten sonra keselim rulo halinde saray sarmasını sarmaya başlayalım. Afiyet olsun :).
Çilekli Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



