Tavada Kaşar Peynirli Haşlanmış Patates

Tavada Kaşar Peynirli Haşlanmış Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 orta uzunluk patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Haşlamak için su

Tavada Kaşar Peynirli Haşlanmış Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri güzelce yıkayıp haşlamaya alalım.
  2. Çatalla denetim edelim haşlandığında süzüp kabuklarını soyup rendeleyelim.
  3. Tuzu, karabiberi ek edip karıştırıp beklemeye alalım.
  4. Bir kase de kaşar peyniri rendeleyip kenarı alalım.
  5. Ocağa tavamızı alıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ yarım yemek kaşığıda tereyağı ekleyelim.
  6. Rendelenmiş patateslerin yarısını tavaya ayıp spatula yardımıyla yatağım kısık ateşte renk almasını sağlayalım.
  7. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayalım çok kenarlara gelmesin, patateslerin ortasından taşabilir.
  8. Kalan rendelenmiş patatesleride kaşarın üzerine yayalım. Kenarlarını toplatalım.
  9. Kısık ateşte 5-10 dkda renk alıyor sonra uygun bir büyük tabağa karşıt çevirelim.
  10. Kalan yağı tavaya alıp patatesin kızarmamış kısmını tavaya alalım.O kısımda renk alınca yemeye hazır.Afiyet olsun.

Tavada Kaşar Peynirli Haşlanmış Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maklube
Kahveli Ganajlı Enfes Borcam Tatlısı
Kolay Dolama Tatlı
Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi (Videolu)
Susam Benekli Kurabiye
Çilekli Borcam Pastası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet