Tavada Kaşar Peynirli Haşlanmış Patates

Tavada Kaşar Peynirli Haşlanmış Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 5 orta uzunluk patates
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Haşlamak için su
Tavada Kaşar Peynirli Haşlanmış Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri güzelce yıkayıp haşlamaya alalım.
- Çatalla denetim edelim haşlandığında süzüp kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Tuzu, karabiberi ek edip karıştırıp beklemeye alalım.
- Bir kase de kaşar peyniri rendeleyip kenarı alalım.
- Ocağa tavamızı alıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ yarım yemek kaşığıda tereyağı ekleyelim.
- Rendelenmiş patateslerin yarısını tavaya ayıp spatula yardımıyla yatağım kısık ateşte renk almasını sağlayalım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayalım çok kenarlara gelmesin, patateslerin ortasından taşabilir.
- Kalan rendelenmiş patatesleride kaşarın üzerine yayalım. Kenarlarını toplatalım.
- Kısık ateşte 5-10 dkda renk alıyor sonra uygun bir büyük tabağa karşıt çevirelim.
- Kalan yağı tavaya alıp patatesin kızarmamış kısmını tavaya alalım.O kısımda renk alınca yemeye hazır.Afiyet olsun.
Tavada Kaşar Peynirli Haşlanmış Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








