Tatlı Mayalı Poğaça

Tatlı Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Ön maya için :

  • 75 ml ılık süt
  • 50 ml ılık su
  • 10 gram maya
  • 200 gram un

Hamur için :

  • 75 ml ılık su (50 ml’ye + 5 yemek kaşığı su)
  • 120 gram şeker
  • 10 gram vanilin
  • 10 gram maya
  • 1 tam yumurta + 1 yumurta beyazı
  • 5 gram tuz
  • 75 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 300 gram un

Üzeri için :

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su

Tatlı Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ön maya :Sütü ılık olacak formda hazırlayın.
  2. Ilık suya mayayı ekleyip ve karıştırın.
  3. Mayalı karışımı una ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  4. Ön mayayı hafif yağlayıp 1 saat boyunca jelatinle sarıp üzerine delikler açarak bekletin.
  5. Hamur :Bir kasede 50 gram su ve 10 gr mayayı karıştır 5 dk bekletin.
  6. Ayrı bir kapta yumurtayı, şekerleri, tuzu ve vanilyayı ekleyip düzgünce karıştırın.
  7. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
  8. Kabaran ön mayalı hamuru geniş bir kaba alın, üzerine maya-su karışımını dökün. Elinizle düzgünce yoğurun.
  9. Yumurtalı karışımı mayalı hamurun üzerine ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  10. Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamur hafif yapışkan ve yumuşak bir kıvam almalı.
  11. Gerekirse 5 yemek kaşığı daha ılık suya denetimli bir biçimde ek ederek yoğurmaya devam edin.
  12. Daha sonra masaya biraz tereyağı gezdiin. Yoğurmaya devam edin. Üzerine kesim modül tereyağ ekleyerek her modül yeterlice karışana kadar yoğurun.
  13. Tüm tereyağını ekledikten sonra hamuru 10 dakika daha yoğurun. Hamuru masaya vurarak yoğurun ki içine hava dolsun.
  14. Bir tabağın içine biraz sıvı yağ gezdirin. Hamuru tabağa koyun, üzerini jelatinle kapatın ve havlu örterek 1 saat dinlenmeye bırakın.
  15. Daha sonra hamuru 12 eşit modüle ayırın. Her birini yuvarlayarak şekillendirin.
  16. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye ortalarında 1 cm aralık olacak biçimde dizin.
  17. Üzerini kapatıp 15 dk daha bekletin.
  18. Üzerine yumurta sarısı ve su karışımını sürün.
  19. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletin, akabinde üzerini açarak 10 dakika daha bekletin.
  20. Fırını 180°c’ye ısıtın. Hamurları fırında 20 dakika boyunca pişirin.
  21. Tepsiden alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun!.

Tatlı Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Baget (Tom ve Jerry’nin Meşhur Tavuk Bageti)
Boyoz Tadında Enfes Börek (Akşamdan Hazırlanan)
Zor Zamanların Mercimek Çorbası
Portakal Soslu Kek
Pizza Ekmek Dilimleri
Avokadolu Fit Ekmek Üstü Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet