Eskilerin Gulike Tatlısı

Eskilerin Gulike Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Eskilerin Gulike Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için, unu ve suyu bir kaseye koyalım, ancak suyu azar azar ekleyelim.
- Hepsini eklemek kural değil. Undan una değişiyor. Sizin ununuz az su seviyordur az koyarsınız, onu ayarlarsınız.
- Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Sonra onu bir kenara alalım. Ve şerbetimize geçelim.
- Şerbeti için, şeker ve suyu derin bir tencereye alalım, ocağın altını yakalım ve orta ara karıştıralım.
- O sırada hamurumuza hal vermeye başlayabiliriz.
- Hamurumuzu alalım ve bezelere ayıralım.
- Masayı unlayıp bezelerimizi uzun uzun şeritler halinde elimizle yuvarlayarak uzatalım.
- Sonra bıçağımızla şeritlerimizi küçük küçük keselim.
- Daha sonra unladığımız geniş bir borcama hamurlarımızı koyalım.
- Ben tepsinin içine koydum. Şayet üst üste gelirlerse unlu olmalarına karşın biraz yapışabilir o yüzden geniş olması kıymetli.
- Tüm hamurlarımızı bitirdikten sonra hala kaynayan şerbetin yanına geçelim.
- Ve şerbetin içine hamurlarımızı dökelim, biraz karıştıralım.
- Hamurlar yumuşayıp pişene kadar 5 dakika karıştırarak pişirelim.
- Daha sonra cevizimizi içine ekleyelim ve cevizle birliktede 2 dakika karıştırarak pişirelim. Veee işte gulike tatlımız hazır afiyet olsun. 🤗.
Eskilerin Gulike Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













