Eskilerin Gulike Tatlısı

Eskilerin Gulike Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Eskilerin Gulike Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için, unu ve suyu bir kaseye koyalım, ancak suyu azar azar ekleyelim.
  2. Hepsini eklemek kural değil. Undan una değişiyor. Sizin ununuz az su seviyordur az koyarsınız, onu ayarlarsınız.
  3. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Sonra onu bir kenara alalım. Ve şerbetimize geçelim.
  4. Şerbeti için, şeker ve suyu derin bir tencereye alalım, ocağın altını yakalım ve orta ara karıştıralım.
  5. O sırada hamurumuza hal vermeye başlayabiliriz.
  6. Hamurumuzu alalım ve bezelere ayıralım.
  7. Masayı unlayıp bezelerimizi uzun uzun şeritler halinde elimizle yuvarlayarak uzatalım.
  8. Sonra bıçağımızla şeritlerimizi küçük küçük keselim.
  9. Daha sonra unladığımız geniş bir borcama hamurlarımızı koyalım.
  10. Ben tepsinin içine koydum. Şayet üst üste gelirlerse unlu olmalarına karşın biraz yapışabilir o yüzden geniş olması kıymetli.
  11. Tüm hamurlarımızı bitirdikten sonra hala kaynayan şerbetin yanına geçelim.
  12. Ve şerbetin içine hamurlarımızı dökelim, biraz karıştıralım.
  13. Hamurlar yumuşayıp pişene kadar 5 dakika karıştırarak pişirelim.
  14. Daha sonra cevizimizi içine ekleyelim ve cevizle birliktede 2 dakika karıştırarak pişirelim. Veee işte gulike tatlımız hazır afiyet olsun. 🤗.

Eskilerin Gulike Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Zeytinyağlı Taze Fasülye (Bu Şekilde Pişirin)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ciabatta Ekmeği
Piyaz
Turp Mezesi
Vişneli Brownie
Anne Sütlacı (Nişastasız) 3 Malzemeli
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet