Tarçınlı Kurabiye
Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 2-2.5 şu bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin ve sıvı yağı homojen kıvama gelene kadar karıştırıyoruz, daha sonrasında ise kuru materyalleri eleyerek hamurumuza katıyoruz.
- Sonrasında kurabiye yumuşak bir kıvam aldığında 8 bezeye ayırdığımız hamuru fazla bastırmadan orta kalınlıkta olacak biçimde açıp varsa kalıp yoksa çay bardağının yarısına denk gelecek formda ay formu verebilirsiniz.
- Daha sonrasında ise 180 derecede evvelce ısıtmış olduğum fırına 20 dakika pişmesi için bıraktım.
- Sonrasında ise dilerseniz 1 kaşık tarçın ve pudra şekerini karıştırıp dökebilirsiniz. Öteki bir alternatif olarak bir tencerede benmari yolu erittiğimiz kahvaltılık çikolata ya da market çikolatasıyla da üzerini süsleyebiliriz.
Tarif bu kadardı umarım beğenirsiniz deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun 🩶.
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







