Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz)

Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 şekerli vanilin
  • 1 pk kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kontrollü şekilde)

İç harcı için:

  • 3 adet elma
  • Yarım yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker

Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcı ile başlayalım elmalarımızı soyalım rendeleyelim ,bir tavaya alalım üzerine bir çay bardağı şekeri ilave edelim ve pişirmeye başlayalım .
  2. Elmalar düzgünce pişirelim ,elmalar yumuşamaya başladıktan sonra yarım yemek kaşığı toz tarçını ekleyelim .
  3. İç harcını piştikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Kurabiyenin hamuru için un hariç bütün materyalleri bir kaba alalım ve yeterlice karıştıralım.
  5. Karıştırdıktan sonra denetimli bir biçimde unu ek edelim, hamur kulak göğsü kıvamında olacak 4 su bardağı koydum ben.
  6. Hamuru yoğurduktan sonra küçük küçük modüllere ayıralım ve fotoğraftaki üzere iki yağlı kağıt ortasında şekillendireceğiz diğer türlü olmuyor zira yapışıyor .
  7. Yuvarlak halde açalım ,yağlı kağıt ortasında bıçakla bir yanını 4-5 kesik atadım ve iç harcını bir ucuna koyarak saralım.
  8. Tepsiye dizdikten sonra fırına atalım 180 derecede pişecek afiyet olsun.

Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Enfes Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Fasülyeli Bulgur Pilavı
Terbiyeli Ispanak Çorbası
Lahmacun (Tavada)
Kedidili Pasta
Portakallı Karnabahar Çorbası
Kıyır Kıyır Sürpriz Kurabiye
Hdabla | © 2025 |