Tarçınlı Cevizli Kurabiye

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda ısısında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100ml)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çukur bir kaba tüm gereçleri alıp yoğurun, ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamı yapalım, un ölçüsü markaya nazaran değişiklik gösterebileceği için bir iki kaşık ekleme gerekebilir.
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp tepsiye aralıklı dizelim.
  3. Önceden ısıtılmış 170°c fırında 20-23 dakika kadar denetimli olarak pişirelim.
  4. Taban kısmından denetiminizi yapınız altı pembeleşince olmuştur, fırından çıkartıp birinci sıcağı geçene kadar kurabiyeleri ellemeyin zira dağılabilir.
  5. Fırından çıkartıp 5-10 dakika sonra bir kasede 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırın ve kurabiyelerin her birini bu karışıma tamamını bulayıp servis tabağına dizebilirsiniz, büsbütün soğuyunca servise hazır, afiyetle:)

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Fudgy Kek
Trileçe
Enfes Fıstıklı Haşhaşlı Burma
Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek
Glutensiz Mercimek Ekmeği
Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna
Hdabla | © 2025 |