Enfes Fıstıklı Haşhaşlı Burma

Enfes Fıstıklı Haşhaşlı Burma Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram haşhaş ezmesi
- 3 yemek kaşığı dolu dolu fıstık ezmesi ( ben fiskobirlik kullandım)
- 2 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( ben zeytin yağı kullandım.)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yağ
- 1 paket kuru maya(+bir yemek kaşığı şeker)
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 4-5 su bardağı un (200 ml) * una nazaran değişebilir.
Üzerine:
- 1 yumurta sarısı
- Kavrulmamış susam
Enfes Fıstıklı Haşhaşlı Burma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 100 derecede ısıtalım.
- Önce su ve sütü ısıtıp derin bir kaba alalım.
- Kuru maya, toz şeker ve 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip 5 dk mayalanmaya bırakalım.
- Haşhaş, sıvı yağ, toz şeker ve fıstık ezmesini karıştıralım.
- Derin kaptaki mayalı karışıma unu da ekleyip yoğuralım. 1 saat mayalandıralım.
- Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapalım.
- Mayalanan hamurdan mandalina kadar beze alıp, elimizle açıp iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyup yayalım.
- Rulo yapıp düzgünce iç harçla birleştirelim, form verelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp, susam serpelim.
- 190 derecede alt üst pişirelim. Yaklaşık 30 dk’da pişiyor. Afiyet olsun.
Enfes Fıstıklı Haşhaşlı Burma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











