Enfes Fıstıklı Haşhaşlı Burma

Enfes Fıstıklı Haşhaşlı Burma Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu fıstık ezmesi ( ben fiskobirlik kullandım)
  • 2 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ( ben zeytin yağı kullandım.)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 paket kuru maya(+bir yemek kaşığı şeker)
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 4-5 su bardağı un (200 ml) * una nazaran değişebilir.

Üzerine:

  • 1 yumurta sarısı
  • Kavrulmamış susam

Enfes Fıstıklı Haşhaşlı Burma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 100 derecede ısıtalım.
  2. Önce su ve sütü ısıtıp derin bir kaba alalım.
  3. Kuru maya, toz şeker ve 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip 5 dk mayalanmaya bırakalım.
  4. Haşhaş, sıvı yağ, toz şeker ve fıstık ezmesini karıştıralım.
  5. Derin kaptaki mayalı karışıma unu da ekleyip yoğuralım. 1 saat mayalandıralım.
  6. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapalım.
  7. Mayalanan hamurdan mandalina kadar beze alıp, elimizle açıp iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyup yayalım.
  8. Rulo yapıp düzgünce iç harçla birleştirelim, form verelim.
  9. Üzerine yumurta sarısını sürüp, susam serpelim.
  10. 190 derecede alt üst pişirelim. Yaklaşık 30 dk’da pişiyor. Afiyet olsun.

Enfes Fıstıklı Haşhaşlı Burma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Beyti Kebabı (En Basitinden/Yalancı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimek Salatası
Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası)
Protein Glutensiz Tost ( Mercimek Tost )
Ağlayan Pasta
Erzurum Yöresine Ait Tatar Böreği
Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |