Tantuni

Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana antrikot
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 4 adet domates
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Lavaş
  • Tuz
  • Toz biber
  • Toz sumak

Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı piyazlık doğrayıp tuz ve sumakla ovun. İnce doğradığınız maydanozun bir kısmı ile karıştırın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  2. İnce doğranmış etleri düdüklüde yarım bardak su ve ayçiçek yağı ile 5 dakika haşlayın.
  3. Haşladığınız etleri geniş bir tencereye alıp toz biber ve tuz atıp ayçiçek yağında 5 dakika kadar kavurun. Etin suyundan da biraz eklerseniz lezzetli olur. Dürüm yapacağınız lavaşı etin yağı ile yağlayın.
  4. Lavaşa biraz et koyup soğan, domates ve maydanoz ile dürüm yapıp servis edin. Afiyet olsun.

Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Ve Brokoli (Buharda )
Patatesli Peynirli Börek
Yıldız Kurabiye (Bisküvi Formunda)
Fındık Ezmeli Un Kurabiyesi
Kayseri Ketesi
Havuçlu Tarçınlı Anne Keki
Hdabla | © 2025 |