Havuçlu Tarçınlı Anne Keki

Havuçlu Tarçınlı Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

Kek harcı için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet havuç rendesi
  • 1 küçük kase ince kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Yarım limon kabuğu yahut portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5-2 su bardağı un(aldığı kadar)

Üzeri için (kek kalıbına);

  • 50 gram katı yağ (margarin yahut tereyağı)
  • susam

Havuçlu Tarçınlı Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
  2. Süt ve yağı da ek edip karıştıralım.
  3. Bir tabağa havuç rendesi, ceviz, hindistan cevizi, tarçın, limon kabuğu rendesini alalım.
  4. Üzerine elenmiş kabartma tozu ve biraz un ekleyip uygunca karıştıralım.
  5. Karışımı kek harcının içine ekleyelim. Harcın durumuna gören elenmiş un ekleyelim. (kontrollü şekilde).
  6. Kek kalıbına evvel katı yağı yedirelim.
  7. Üzerine susam serpelim. (böylece susamlar kaba yapışacak ve keki kaldırdığımızda üzerine serpilmiş üzere görünecek).
  8. Hazırladığımız harcı kalıba yayalım.
  9. 180°c fırında 20 dk içi de tam olana kadar pişirelim.
  10. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🌸.

Havuçlu Tarçınlı Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Mercimek Köftesi (Vegan)
Limonlu Haşhaşlı Kek
Kolay Kajun Baharatlı Enfes Somon (O Kadar Pratik Ve Lezzetli Ki)
Un Kurabiyesi
Çöp Şiş Köfte Patates
Hdabla | © 2025 |