Havuçlu Tarçınlı Anne Keki

Havuçlu Tarçınlı Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
Kek harcı için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet havuç rendesi
- 1 küçük kase ince kıyılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Yarım limon kabuğu yahut portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5-2 su bardağı un(aldığı kadar)
Üzeri için (kek kalıbına);
- 50 gram katı yağ (margarin yahut tereyağı)
- susam
Havuçlu Tarçınlı Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- Süt ve yağı da ek edip karıştıralım.
- Bir tabağa havuç rendesi, ceviz, hindistan cevizi, tarçın, limon kabuğu rendesini alalım.
- Üzerine elenmiş kabartma tozu ve biraz un ekleyip uygunca karıştıralım.
- Karışımı kek harcının içine ekleyelim. Harcın durumuna gören elenmiş un ekleyelim. (kontrollü şekilde).
- Kek kalıbına evvel katı yağı yedirelim.
- Üzerine susam serpelim. (böylece susamlar kaba yapışacak ve keki kaldırdığımızda üzerine serpilmiş üzere görünecek).
- Hazırladığımız harcı kalıba yayalım.
- 180°c fırında 20 dk içi de tam olana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🌸.
Havuçlu Tarçınlı Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
