Tandırda Balık
Tandırda Balık Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kg inci kefal
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
Tandırda Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balıklar güzelce yıkanır sonrasında içleri temizlenmeden un,yoğurt,tuz serin bir kapta bulamaç haline getirilir ,yıkanan balıklar bulamaça bulanır .
- Sonrasında tahtaya hepsi dizilir ve kurumaya bırakılır.
- Hafif kurumaya başlayan ve sosunu çeken balıklar çengelli kısmına göz kısmından asılır yeterlice ateşi sönmüş ve harlı közü kalmış ateşe bırakılır ve bir saate kayın müddette pişirilir. ( şayet çengelli asma demiriniz yoksa balıkları kuyruk kısmından tandira yapıştırabilirsiniz)
- Yanına mercimekli bulgur pilavı, ayran ve salata ile tüketebilirsiniz.
Tandırda Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













