Tam Tutan Şekerpare Tarifi

Tam Tutan Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağından biraz az pudra şekeri
  • 2 yumurta (birisinin sarısını ayırın)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • Un

Şerbeti için ;

  • 3 buçuk su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Üstü için;

  • 1 tane yumurta sarısı

Tam Tutan Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alın ve 10 dakika kadar kaynadıktan sonra çeyrek limonun suyunu dökün ve on dakika daha kaynatıktan sonra soğuması için bekletin.
  2. Yumurta tereyağı ve irmiği bir kaba alıp karıştırın .
  3. Geri kalan materyalleri ekleyin karıştırın, yumuşak bir hamur elde edene kadar denetimli bir biçimde un ekleyin hamuru yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp elinizde istediğiniz biçimi verip yağlanmış tepsiye dizin.
  5. Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecede fırında altı üstü kızarana kadar bırakın.
  6. Tatlımız kızardıktan sonrada birinci sıcaklığını aldıktan sonra soğuyan şerbeti üstüne dökün şimdiden afiyet olsun.

Tam Tutan Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması
Patlaklı Avokadolu Fümeli Alternatif
Sütsüz Açma Tarifi
Pankek
Ali Nazik
Patatesli Bükme Kol Böreği
Hdabla | © 2025 |