Patatesli Bükme Kol Böreği

Patatesli Bükme Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kepekli un

İç materyali ;

  • 6 yahut 7 adet patates
  • 1 adet kuru soğan, sıvı yağ, pul biber, karabiber
  • Yufkaların üzerine sürmek için sıvı yağ

Böreğin üzerine sürmek için ;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesli Bükme Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimizi haşlayalım, kuru soğanımızı ince doğrayıp tavamıza alalım.
  2. Sıvı yağımızı da bırakıp hafif pembeleştirelim ve baharatlarını katıp karıştıralım.
  3. Haşlayıp rendelediğimiz patateslerimizi ve tuzunu da katıp karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru için un ve maya hariç tüm materyalleri hamur yoğurma kabına bırakalım ve karıştıralım.
  5. Sonrasında ununu ve mayasını da katıp kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım ve 10/15 dakika dinlendirelim bu hamur iki tepsi için.
  6. İsterseniz bir tepsisini de ıspanaklı yahut peynirli yapabilirsiniz.
  7. Dinlenen hamurumuzdan 5 adet, mandalina büyüklüğünde bezeler alalım her bezeyi teker teker yufka inceliğinde açalım.
  8. Ortadan ikiye keselim ve uzun taraflarından. Uzunlamasına patatesini koyalım ve rulo halinde saralım.
  9. Yağladığımız yuvarlak tepsimize ortadan başlayarak dolayarak saralım ve bu biçimde bezeleri bitirelim.
  10. Üzerine yumurta sarısını sürüp 180, 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim. (fırın ayarına nazaran denetimli pişirelim). Afiyet olsun.

Patatesli Bükme Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Muhteşem Islak Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Revani
Dubai Güllaç
Patates Püre Yatağında Ispanaklı Tavuk Sote
Peynirli Poğaça
Tiramisu
Şiş Ciğer
Hdabla | © 2025 |