Tam Ölçülü Sömelek Köfte

Tam Ölçülü Sömelek Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı salça (biber domates karışık kullanabilirsiniz)
  • 2 kepçe köftenin kaynayan suyu
  • Bir tutam maydanoz

Servis için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Tam Ölçülü Sömelek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba bulguru 1 bardak sıcak suyla ıslatıp 20 dk kadar beklemeye bırakalım.
  2. Süre sonunda kalan materyalleri ekleyerek köfte harcını güzelce yoğuralım.
  3. Yoğurma süreci bittikten sonra ince uzun olarak form verelim.
  4. Bir tencerede su kaynatalım ve form verdiğimiz köfteleri kaynayan suda yaklaşık 15 dk kadar pişirelim.
  5. Bu sırada sosu hazırlayalım. Tereyağını erittikten sonra salça ve baharatları ek edip kavuralım daha sonra köftenin suyundan ek edelim ve ocağı kapatalım.
  6. Köfteleri sosla karıştırıp üzerine maydanoz doğrayalım.
  7. Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun 🌵.

Tam Ölçülü Sömelek Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Kek
Tavuk Haşlama
Üzümlü Pastane Kurabiyesi
Akşam Yemeği Menüsü
Puf Puf Poğaça
Dondurulmuş Mantı
Hdabla | © 2025 |