Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk mor lahana
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2-3 sarımsak
- 1,5 su bardağı sirke(ben elma sirkesi kullandım)
- 1,5 su bardağı su
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mor lahanaları ortaya ikiye bölüp piyazlık üzere ince ince doğrayalım. (farklı biçimlerde de yapabilirsiniz) tuzunu koyup ovalım.
- 1 lt’lik kavanoza koyalım. Kavanoza koyarken orta kata ya da en üst katına sarımsakları ekleyelim.
- Sirke ve suyu karıştırıp kavanozun en üst kısmına kadar dolduralım.
- Ağzını sıkıca kapatalım.
- 2 -3 gün sonra yemeğe hazır olacaktır. (kestiğiniz biçime nazaran 1-1,5 lt kavanoz yapıyor) afiyet olsun.
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

