Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk mor lahana
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2-3 sarımsak
  • 1,5 su bardağı sirke(ben elma sirkesi kullandım)
  • 1,5 su bardağı su

Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mor lahanaları ortaya ikiye bölüp piyazlık üzere ince ince doğrayalım. (farklı biçimlerde de yapabilirsiniz) tuzunu koyup ovalım.
  2. 1 lt’lik kavanoza koyalım. Kavanoza koyarken orta kata ya da en üst katına sarımsakları ekleyelim.
  3. Sirke ve suyu karıştırıp kavanozun en üst kısmına kadar dolduralım.
  4. Ağzını sıkıca kapatalım.
  5. 2 -3 gün sonra yemeğe hazır olacaktır. (kestiğiniz biçime nazaran 1-1,5 lt kavanoz yapıyor) afiyet olsun.

Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Milföy Hamurundan Kolay Profiterol Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavurma (Dana Eti İle)
Sponful
Portakallı Kereviz
Fırında Patatesli Tavuk
Etli Sebze Yemeği (Videolu)
Anne Sütlaçı
Hdabla | © 2025 |