Tam Ölçülü Pastane Usulü Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet )

Tam Ölçülü Pastane Tarzı Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet ) Tanımı İçin Malzemeler

  • Oda sıcaklığında 250 gr tereyağ
  • 1 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta buğday yada mısır farketmez
  • Yaklaşık 3,5 su bardağı kadar un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Tam Ölçülü Pastane Yöntemi Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında olan margarin yahut tereyağını ve pudra şekerini birebir krem şanti üzere olacak halde 4- 5 dakik blender yada mutfak robotuyla güzelce karıştırın.
  2. Sonra sıvı yağ nişasta ve vanilini de ekleyip tekrardan güzelce karıştırın.
  3. Sonra unu azar azar ekleyiniz  ve hamurunuz ele yapışmayan, yumuşak fakat form alabilen pürüzsüz bir hamur elde ettiğinizde un eklemeyi bırakın.
  4. Sonra bir tepsiye yağlı kağıt serin ve 35 ila 45 gram ortası olacak biçimde modüller alın ve güzelcene şekillendirin, istediğiniz formda fakat görseldeki üzere yaparsanız daha düzgün olur isteğinize kalmış.
  5. Tepsiye diziniz sonra fırını 160 derece alt üst fanlı olacak biçimde 5 dakika ısıtın.
  6. Sonra 160 derecede 15 18 dakika kadar pişirin sonra fırından çıkarın ve fırından çıkınca sıcak ve kırılgan olur kurabiyeler bu yüzden tepsiyle birlikte kurabiyeli soğuması için 20 25 dakika bekleyin.
  7. Sonra servis edecek iseniz pudra şekerini serpin servis etmeyecek iseniz bir kavanoza koyun ve 5 ile 6 gün tüketebilirsiniz.

Şimdiden herkese afiyet olsun 😊 😊 😊 😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊 😊 😊 😊 😊 😊.

Tam Ölçülü Pastane Yordamı Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Profiterol
Patates Köftesi
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı
Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi)
Elmalı Milföy
Hdabla | © 2025 |