Tam Ölçülü Pastane Usulü Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet )
Tam Ölçülü Pastane Tarzı Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet ) Tanımı İçin Malzemeler
- Oda sıcaklığında 250 gr tereyağ
- 1 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta buğday yada mısır farketmez
- Yaklaşık 3,5 su bardağı kadar un
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Tam Ölçülü Pastane Yöntemi Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında olan margarin yahut tereyağını ve pudra şekerini birebir krem şanti üzere olacak halde 4- 5 dakik blender yada mutfak robotuyla güzelce karıştırın.
- Sonra sıvı yağ nişasta ve vanilini de ekleyip tekrardan güzelce karıştırın.
- Sonra unu azar azar ekleyiniz ve hamurunuz ele yapışmayan, yumuşak fakat form alabilen pürüzsüz bir hamur elde ettiğinizde un eklemeyi bırakın.
- Sonra bir tepsiye yağlı kağıt serin ve 35 ila 45 gram ortası olacak biçimde modüller alın ve güzelcene şekillendirin, istediğiniz formda fakat görseldeki üzere yaparsanız daha düzgün olur isteğinize kalmış.
- Tepsiye diziniz sonra fırını 160 derece alt üst fanlı olacak biçimde 5 dakika ısıtın.
- Sonra 160 derecede 15 18 dakika kadar pişirin sonra fırından çıkarın ve fırından çıkınca sıcak ve kırılgan olur kurabiyeler bu yüzden tepsiyle birlikte kurabiyeli soğuması için 20 25 dakika bekleyin.
- Sonra servis edecek iseniz pudra şekerini serpin servis etmeyecek iseniz bir kavanoza koyun ve 5 ile 6 gün tüketebilirsiniz.
Şimdiden herkese afiyet olsun 😊 😊 😊 😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊 😊 😊 😊 😊 😊.
Tam Ölçülü Pastane Yordamı Un Kurabiyesi (Ağızda Dağılan Lezzet ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








