Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar

Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg karnabahar
- Kızartmak için zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
Üzeri için gereçler;
- 250 gr süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 3 diş sarımsak rendelenmiş
- Tuz
- İnce kıyılmış maydanoz
Kıymalı sos gereçleri;
- 200 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencerenin içine kısımlarından ayırdığımız ve yıkadığımız karnabaharı bırakın.
- Üzerine geçecek kadar su ek ederek birlikte haşlayın ve akabinde süzün .
- Ayrı bir kasede yumurta ,nişasta ,un ,süt ,sarımsak ve soğan tozu ,kekik, tuz ,domates salçası ek ederek birlikte uygunca çırpın .
- Ardından sosa karnabaharı batırın ,ardından evvelce ısıtılmış zeytinyağında kızartın.
- Karnabaharı servis tabağına bırakın, ince doğranmış kuru soğanı başka bir tavada zeytinyağı ile yavaşça kavurun, akabinde üzerine kıymayı ekleyip birlikte kavurun .
- En son biber salçası bırakın yavaşça kavurun ve ocağın altını kapatın.
- Üzerine kimyon, karabiber, bir ölçü tuz ek ederek birlikte karıştırın.
- Ardından süzme yoğurdun içine sarımsak ve mayonez göz kararı tuz ek ederek birlikte karıştırın.
- Servis tabağında olan karnabaharın üzerine gezdirin ,ardından yavaşça ılık olan kıymalı sosu üzerine gezdirin en son maydanoz yaprakları ile birlikte süsleyin afiyet olsun 🙏💐.
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


