Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Tavuk but ve modül et ( haşlanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber ve kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 4,5 su bardagı sıcak suyu
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pilavı yapacağımız tencereye kuru soğanı ve biberleri yemeklik doğrayalım.
  2. Yağları ek ederek ,soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Doğranmış domatesi ek ederek 2-3 dakika pişirelim.
  5. Haşlanmış ve tereyağında toz biber eği ile kızartıp,doğranan tavuk etlerini ,bulgurunu ,tuz ve baharatları ekleyip bir kaç çeşit kavurup,tavuk suyunu ve sıcak suyunu ek ederek tencerenin kapağını kapatın.
  6. Kaynadıktan sonra orta ateşte pişirelim.
  7. Bulgur yumuşayınca hafif sulu olacak biçimde ocaktan alalım. ( suyunu çok çektirirsek çok katı olur) Pilavı 10 dakika dinlendirdikten sonra, ben yanında turşu ve komposto ile servis ettim ,sizde istediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun. 🥰🌺.

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kuru Meyveli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

+5 Ay Bebek Ek Gıda
Cup Cake Kuru Meyveli
Bebek 4 Kaşık Çorbası
Zerdeçallı Nohutlu Pilav
Beyti Kebap
Lahana Dolmasını Birde Böyle Deneyin
Hdabla | © 2025 |