Tam Ölçülü Ev Baklavası

Tam Ölçülü Mesken Baklavası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un

Hamuru açmak için:

  • Yarım kilo nişasta

Hamurun üstü için:

  • 250 gram tereyağı (tereyağı yerine margarin de kullanılabilir lakin tereyağı tadını veremez)

Kat ortaları için:

  • Bolca çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Tam Ölçülü Konut Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ev baklavasına başlarken öncelikle şeker ,su ve limonu karıştırarak şerbeti bi 15 pişirelim, kıvamını yoğunlaştığına emin olmaya dikkat edelim ve soğumaya bırakalım.
  2. Geçelim hamurumuza. Bütün gereçleri düzgünce karıştırıp azar azar un ek ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve üstünü örtüp dinlenmeye bırakalım.
  3. Ben yaklaşık 1 saate yakın dinlendirdim. Bu müddet daha kısa olabilir.
  4. Dinlenmiş olan hamurumuzu bezelere ayıralım. Her bir beze cevizden küçük misketten büyük uzunlukta olsun.
  5. Her bir kat için 15 bezeye muhtaçlık var.
  6. Benim hamurumdan tam 60 beze çıktı 4 katlı bir baklava çıktı ortaya.
  7. Hamur bezelerini nisasta kullanarak tatlı tabağı boyutunda açıp kenarda biriktirelim.
  8. Açtığımız bezenin üstüne nisasta serpip başka açtığımız hamur bezesini de üstüne koyalım.
  9. Bu halde ortalarına çokça nisasta serperek 15 tane bezeyi üst üste koyup sonra hepsini birlikte açalım, tepsi boyutuna getirelim.
  10. Açılan baklava yufkasını yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
  11. Üstüne çokça ceviz serpelim. Tekrar 15 tane beze açıp ortalarına çokça nisasta serperek üst üste koyalım ve hepsini bir defada olacak halde açalım.
  12. Açtığımız yufkayı tepsiye yerleştirelim.
  13. Eğer açtığımız yufka tepsiye nazaran büyük geldiyse keskin bir bıçak yardımıyla fazlalıkları keselim ve o fazlalıkları da yufkanın üstüne yerleştirelim.
  14. Bu formda bütün hamur bezelerini açıp bol nisastalı bir yufka hâline getirelim.
  15. Ama yufkaları tepsiye koymadan evvel biraz sirkeliyelim ki fazla nisastası dökülsün.
  16. Hamur açma süreci bitince dikkatli bir biçimde dilimleyelim.
  17. Tereyağını (ya da margarini) bir tavada güzelce eritip kızdıralım.
  18. Bir kaşık yardımıyla tüm baklavanın üstüne gezdirelim.
  19. Benim fırınım 170 derece evvelce ısıtma yapmadan hamur işlerini pişiriyor.
  20. Baklavayı orta ara çevirirek eşit bir halde pişmesini sağlayalım.
  21. İyice piştiğine emin olunca fırından alalım. 1 ya da 2 dk dinlendirip soğuk serbeti her yerine eşit olacak halde dağıtalım.
  22. Üstüne de bir tepsi kapatalım ki şerbetini hoş çeksin.
  23. En az 3-4 saat dinlenmesi gerek.
  24. Baklavamızın kıyır kıyır olması için nisastayı çokça kullanalım.
  25. Ben bir tepsi baklava için yaklaşık yarım kilo nişasta kullandım.
  26. Cevizim de bir konserve kavanozu doluydu anca yetti.
    Afiyet olsun☺.

Tam Ölçülü Mesken Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elma Tatlısı ( Gıda Boyası Olmadan)
Beyaz Çikolatalı Vişneli Browni
Nefis Kızılcık Reçeli
Ramazan Pidesi
Lavaş
Kapalı Hamburger
Hdabla | © 2025 |