Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 400 ml su

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Biraz da pekmez

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım su bardağı ılık su ile 1 yemek kaşığı şeker ,1 yemek kaşığı mayayı ıslatın, kabarmasını bekleyin.
  2. 4 bardak un ,400 ml ılık su, tuz, mayayı ekleyerek hamur yoğurun.
  3. 40 dakika kabarmasını bekleyin.
  4. Mayalanan hamuru 4 eşit kesime bölerek bezeleyelim galeta unu serpilmiş tepsiye yerleştirip 20 dakika mayalandıralım.
  5. Kabaran hamuru suyla ıslattığımız elimizle form verin.
  6. Yumurta, yoğurt ,yağ karışımı sürerek çöreotu ve susamla taçlandıralım .
  7. 20 dakika tepsi mayası aldırıp 220 derecede fansız ayarda pişirelim.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kıbrıs Usulü Pastırmalı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Yoğurt Çorbası (Bebekler İçin)
Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte
Tavuklu Çökertme Kebabı
Yuvarlak Borcamda Köstebek Pasta
Kartopu Kurabiye
Cocostar Pasta
Hdabla | © 2025 |

Hostes