Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 ml su
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Biraz da pekmez
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım su bardağı ılık su ile 1 yemek kaşığı şeker ,1 yemek kaşığı mayayı ıslatın, kabarmasını bekleyin.
- 4 bardak un ,400 ml ılık su, tuz, mayayı ekleyerek hamur yoğurun.
- 40 dakika kabarmasını bekleyin.
- Mayalanan hamuru 4 eşit kesime bölerek bezeleyelim galeta unu serpilmiş tepsiye yerleştirip 20 dakika mayalandıralım.
- Kabaran hamuru suyla ıslattığımız elimizle form verin.
- Yumurta, yoğurt ,yağ karışımı sürerek çöreotu ve susamla taçlandıralım .
- 20 dakika tepsi mayası aldırıp 220 derecede fansız ayarda pişirelim.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



