Kapalı Hamburger

Kapalı Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Hamburger ekmeği için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Köfte harcı için;

  • 1 kilo kıyma
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı galeta unu

İç harcı için;

  • Hindi füme (isterseniz dana bacon da kullanabilirsiniz)
  • Pesto sos
  • Çeçil peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Kapalı Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabımıza süt, su, şeker, tuz ve mayayı koyup çatalla biraz karıştırıyoruz. Yumurta ve yağ ekleyip karıştırdıktan sonra aldığı kadar unumuzu ekliyoruz.
  2. En son hamuru toparlarken elimize biraz yağ alıp mayalanmaya bırakıyoruz. 45 dk mayalandıktan sonra porsiyonlayıp tepsi mayasına kaldırıyoruz 15 dk kâfi.
  3. Kıymayı bir karıştırma kabının içerisine ketçap, tuz ve karabiber, galeta unu ek edip güzelce yoğurun.
  4. Köfte harcınız hazır olduğunda bölün ve hamburger köftesi hali verin. Pişince ufalacağından ona nazaran porsiyonlara ayırın.
  5. Tavanızı ocağa alın ve ısıtın. Isınan tavanızın içerisine hazırladığınız köfteleri alın ve artlı önlü olacak halde pişirin.
  6. Hamurumuzu daire biçiminde açıp içine köftemizi koyuyoruz, üstüne pesto sos, füme ve peynir ekleyip bohça halinde kapatıyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 18 – 20 dakika pişirin. Fırından fırına değişebilir.

Kapalı Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tepsi Poğaçası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sokak Lezzetlerinden Sosisli
Kandil Simidi
Patates Püresi
Hindi Banduma (Yöresel Ve Harika)
Hafif Salata
Çikolatasız Çikolata Sosu
Hdabla | © 2025 |

Hostes