Kapalı Hamburger

Kapalı Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Hamburger ekmeği için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Köfte harcı için;
- 1 kilo kıyma
- 3 yemek kaşığı ketçap
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı galeta unu
İç harcı için;
- Hindi füme (isterseniz dana bacon da kullanabilirsiniz)
- Pesto sos
- Çeçil peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Kapalı Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabımıza süt, su, şeker, tuz ve mayayı koyup çatalla biraz karıştırıyoruz. Yumurta ve yağ ekleyip karıştırdıktan sonra aldığı kadar unumuzu ekliyoruz.
- En son hamuru toparlarken elimize biraz yağ alıp mayalanmaya bırakıyoruz. 45 dk mayalandıktan sonra porsiyonlayıp tepsi mayasına kaldırıyoruz 15 dk kâfi.
- Kıymayı bir karıştırma kabının içerisine ketçap, tuz ve karabiber, galeta unu ek edip güzelce yoğurun.
- Köfte harcınız hazır olduğunda bölün ve hamburger köftesi hali verin. Pişince ufalacağından ona nazaran porsiyonlara ayırın.
- Tavanızı ocağa alın ve ısıtın. Isınan tavanızın içerisine hazırladığınız köfteleri alın ve artlı önlü olacak halde pişirin.
- Hamurumuzu daire biçiminde açıp içine köftemizi koyuyoruz, üstüne pesto sos, füme ve peynir ekleyip bohça halinde kapatıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 18 – 20 dakika pişirin. Fırından fırına değişebilir.
Kapalı Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





