Tam Ölçülü Browni

Tam Ölçülü Browni Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük yumurta
- 240 gram toz şeker (1 buçuk su bardağı)
- 320 gram bitter çikolata (en az %60 kakao oranlı)
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 93 gram un (bir su bardağından iki parmak eksik)
- 1 paket vanilin
- 25 gram kakao
- Yarım çay kaşığı tuz
Tam Ölçülü Browni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
- Diğer yandan çikolatalarımızı benmari yolu eritiyoruz ve bir kenara alıp içerisine tereyağını ekleyip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Karışımımızı yumurta ve şekerle birleştirip yeterlice çırpıyoruz.
- Daha sonra içerisine unu ve kakaoyu eleyerek ilave ediyoruz, çok az tuzumuzu da ekledikten sonra karışımımızı borcama aktarıyoruz.
- Karışımı borcama eklemeden evvel borcamı yağlayalım ve üzerine yağlı kağıt serip harcı o formda ek edelim mi güzelce yayalım.
- Browni harcınızın içerisine vişne, beyaz çikolata ya da ceviz dahil edebilirsiniz.
- 180° fanlı fırında 25-27 dakika kadar pişiriyoruz, daha fazla pişirmemeye dikkat edelim.
- Biraz soğuduktan sonra dondurma ile de servis edebiliriz. Afiyet olsun 🤎.
Tam Ölçülü Browni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



