Tam Kıvavamında Pankek Tarifi

Tam Kıvavamında Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu (10 g)
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (hamura ayrıyeten pişirme için de kullanılır)

Tam Kıvavamında Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı ve şekeri çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyin, tekrar karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyin.
  4. Teflon yahut yapışmaz tavayı ısıtın düzgünce ısıtmak değerlidir. Çok az yağla sil (ilk seferde).
  5. Hamurdan bir kepçe dökün. Yahut bir tane pet şişenin ağzına delik aç pet şişeye doldur ve onunla yapın.
  6. Üzeri göz göz olunca çevirin. Her iki tarafını da altın sarısı olana kadar pişirin (1-2 dakika).
  7. Servis ederken de ben direkt koydum isteyen kahvaltılık çikolata sürerek yedi. İsteyen çikolata sosu bal meyve fındık ceviz kırığı üzere materyaller kullanarak da servis edebilir. Afiyet olsun 😊😊😊😊.

Tam Kıvavamında Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Osmanlı Mirası Enfes Süt Helvası
Tel Tel Açılan Kaşarlı Poğaça
Tavuklu Wrap
Tortilla Lavaş İle Harika Kahvaltılık
Mercimekli Bal Kabağı Çorbası
Samimi Sofraların Aranan Lezzetleri
Hdabla | © 2025 |