Tam Kıvavamında Pankek Tarifi
Tam Kıvavamında Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1, 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu (10 g)
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (hamura ayrıyeten pişirme için de kullanılır)
Tam Kıvavamında Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı ve şekeri çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyin, tekrar karıştırın.
- Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyin.
- Teflon yahut yapışmaz tavayı ısıtın düzgünce ısıtmak değerlidir. Çok az yağla sil (ilk seferde).
- Hamurdan bir kepçe dökün. Yahut bir tane pet şişenin ağzına delik aç pet şişeye doldur ve onunla yapın.
- Üzeri göz göz olunca çevirin. Her iki tarafını da altın sarısı olana kadar pişirin (1-2 dakika).
- Servis ederken de ben direkt koydum isteyen kahvaltılık çikolata sürerek yedi. İsteyen çikolata sosu bal meyve fındık ceviz kırığı üzere materyaller kullanarak da servis edebilir. Afiyet olsun 😊😊😊😊.
Tam Kıvavamında Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














