Mercimekli Bal Kabağı Çorbası

Mercimekli Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg bal kabağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kabak çekirdeği

Mercimekli Bal Kabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bal kabağını kabuklarını soyup küçük küpler biçiminde doğrayın.
  2. Ardından havucu, patatesi, küçük küp biçiminde doğrayın ve kuru soğanı kalın piyaz halinde doğrayın.
  3. Tencerenin içine zeytinyağı ,bal kabağını ,patates ,havucu, kuru soğanı ,karabiber ve zerdeçal ek ederek birlikte yavaşça kavurun .
  4. Ardından kırmızı mercimek ve üzerine suyu ek edip orta ateşte çorbamız bir mühlet kaynamaya başlayınca ve üzerindeki oluşan köpükleri orta ara alın.
  5. Tamamen çorbanın üzerindeki köpükler bittikten sonra kemik suyu ek ederek birlikte tekrardan çorbamızı pişirin .
  6. En son pişen çorbayı blendırdan geçirip servis tabağına bırakın.
  7. Üzerini isteğe nazaran kabak çekirdeği ile birlikte süsleyin afiyet olsun 🙏🌼

Not; su bardağı ölçüsü 200ml.

Mercimekli Bal Kabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizi Sütlü Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orjinal Maraş Çöreği
Kırmızı Lahana Turşusu
Aylarca Bayatlamayan Kurabiye
Glutensiz Poğaça
En Kolayından Et Döner
Sarıyer Poğaçası
Hdabla | © 2025 |