Osmanlı Mirası Enfes Süt Helvası

Osmanlı Mirası Enfes Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı +çeyrek bardak süt(bardak ölçüm 200ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı tahin
- 100 gram tereyağı
- Yarım su bardağı un
Osmanlı Mirası Enfes Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütü ve şekeri uygun bir tencereye alıp ateşe alalım orta ara karıştırarak sütü ılıtalım ve şekeri eritelim. Oda sıcaklığına geldiğinde kullanalım.
- Bir öteki tencerede tereyağını eritip unu ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım (4-5 dakika kadar orta ateşte) ve soğumuş olan şekerli süt karışımımızın yarısını döküp karıştıralım.
- Daha sonra sütün kalanını döküp karıştıralım. ( bu sırada topaklanma olursa blander ile çekebilir yahut süzgeçten geçirebilirsiniz, tatlınız pürüzsüz kıvamda olmalı).
- Kaynayınca ateşten alıp son olarak tahini ekleyip uygunca karıştıralım.
- Uygun bir borcama ya da kiremite döküp ısınmış 220 derecelik fırının üst kısmında üstü kızarana dek pişirelim.
Osmanlı Mirası Enfes Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
