Tam Kıvamında Şekerpare

Tam Kıvamında Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 kaşık irmik
  • 5 kaşık pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yahut 2,5 su bardağı un ( un denetimli konulursa güzel olur, yumuşak bir hamur olacak)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Tam Kıvamında Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet gereçlerini bir tencereye alıp kaynatalım.
  2. Tüm gereçleri kaba alalım. Yoğuralım.
  3. Unu denetimli ekleyelim çok gelmesin.
  4. Yumuşak bir hamur olacak.
  5. İstediğimiz büyüklükte yuvarlayıp üzerine fındık koyalım. Çok sıkışık koymayın tepsiye.
  6. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında, 25-30 dakika denetimli pişirelim.
  7. Şekerpare fırından çıkınca üzerine ılık şerbeti dökelim.
  8. Soğuyunca servis yapabilirsiniz.

Not: şekerpare fırından çıktıktan 5 dakika sonra ( birinci sıcaklık çıktığında) şerbet ise ılık sıcağa yakın olacak. yani şerbetin çok sıcak olmasına gerek yok, ılık olması kâfi 🙂 ancak şekerpare fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine ılık şerbet dökülecek.

Tam Kıvamında Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Örgü Poğaça
Browni Kurabiye
Arap Aşı Çorbası
Milföy Waffle
Cevizli İrmikli Nefis Tatlı (Çok Kolay Ve Lezzetli )
Reçelli Cheescake
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet