Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • ️ 130 gram margarin yahut tereyağı
  • ️ 2 yemek kaşığı yoğurt
  • ️ 1 çay bardağı sıvı yağ
  • ️ 1 çay bardağı süt
  • ️ 1 paket vanilya şekeri
  • ️ 1,5 çay kaşığı karbonat
  • ️ 2 yemek kaşığı irmik
  • ️ 4 su bardağı un

️ İçine ;

  • 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz yahut fındık

Şerbeti için:

  • ️ 3 su bardağı şeker
  • ️ 3 su bardağı su
  • ️ 1 dilim limon

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için gereçleri tencereye alıp 15-20 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.
  2. Hamur için tüm materyalleri karıştırın, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Cevizden biraz büyük bezeler yapın, kalıba bastırın içine ceviz koyun, düzgünce kapatın ve tepsiye yerleştirin.
  4. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika sürdü bende).
  5. Soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökün ve dinlendirin. Şerbeti çekince servis edebilirsiniz 🤍 afiyet olsun.

Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sağlıklı Yulaflı Pankek Tarifi | Diyete Uygun Ve Lezzetli (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezilmiş Çıtır Brokoli
Kayseri Yağlaması
Baklava Tadında Ay Tatlısı ( Bayram İçin Aşırı Pratik Tatlı)
Kalem Gibi Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Anne Usulü )
Renkli Patates Salatası Havuçlu Pancarlı
Sütlü Mantar Çorbası
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet