Tahinli Ve Fıstıklı Un Helvası
Tahinli Ve Fıstıklı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
Helvası için;
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı
- 6 yemek kaşığı tahin
Tahinli Ve Fıstıklı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir cezveye toz şekeri ve sütü alıp, şeker çözünene kadar karıştıralım.
- Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp, kısık ateşte tereyağını eritelim.
- Unu dökelim ve yaklaşık 30 dk orta ateşte daima karıştırarak kavuralım.
- Rengi yoğunlaşınca şeker ve süt ile hazırladığımız şerbeti tencereye dökelim ve helva kıvamını alana kadar karıştıralım.
- Ocağın altını kapatıp fıstık ve tahini ekleyip, güzelce karıştıralım.
- 2 yemek kaşığının ortasında sıkıştırarak biçim verelim yahut farklı yollarla de form verebilirsiniz.
Not:Bu tanım 10 kişiliktir. Kişi sayısına nazaran materyal ölçüsünü azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Tahinli Ve Fıstıklı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













