Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su köftelik bulgur
  • 3 su bardağı su
  • Limon
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Yeşil soğan
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekler yıkanır, tencereye alınır üzerine 3 su bardağı su koyulur ve haşlanır. Haşlanan mercimeklerin üzerine köftelik bulgur eklenir ve yumuşayana kadar beklenir.
  2. Bir tavada 1 çay bardağı yağı alınır, 1 büyük soğan küp küp doğranır ve kavrulur, kavrulan soğana salçalar ek edilir ve devam kavrulur.
  3. Kavrulan sosun altı kapatılır, biraz soğuyunca sos bulgurun üzerine ek edilir, baharatlar ve limon suyu eklenip yeterlice yoğrulur.
  4. Yoğurulan köfteye yeşillikler ek edilip form verilir. Afiyetle yenir. :).

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabağı Tatlısı
Sağlıklı Yulaf Keki
Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye
Somun Ekmek
Çilekli Ekler (Meyveli Ekler) (Tüm Püf Noktaları Burada)
Mayasız Şipşak Poğaça (3-2-1)
Hdabla | © 2025 |