Tahinli Tepsi Sermesi

Tahinli Tepsi Sermesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta
- Susam
Araları için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tahin
Tahinli Tepsi Sermesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğurduktan sonra 10 modüle ayırın.
- Beklemeden tabak büyüklüğünde açın ve üzerine tahinli şeker sürün.
- Açılan hamurları üst üste ortaları tahin sürün. En son hamura sürülmeyecek.
- Sonra üzerine bastırılarak düzeltin ve merdane yardımı ile açın.
- Uzunlamasına 13 yahut 14 parçayı kesin. 2 parmak genişliği.
- Her bir hamuru çevirin ve 2 adedini birleştirerek çevirin.
- Tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sürün ve susam ekleyin. İster çabucak fırına sürün. 180 derecede pişirin. İster benim üzere tepsiyi kurumasın diye bir poşette yaklaşık 1 veye 2 saat bekletin. Daha hoş kabarıyor.
Afiyet olsun.
Tahinli Tepsi Sermesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






