Tahinli Pekmezli Kek

Tahinli Pekmezli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı az ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Tahinli Pekmezli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
  2. Sonra sırasıyla materyalleri ekleyin ve güzelce çırpın.
  3. Yağlamış olduğumuz yuvarlak yahut kare borcama dökün, üzerine tahini her tarafına gelecek formda gezdirin.
  4. Cevizleri üzerine sepeleyin ve evvelce ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
  5. Pişirme mühleti farklılık gösterebilir altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  6. Kürdan yardımıyla test edebilirsiniz kürdan temizse kekiniz pişmiş demektir .
  7. Pişen keki fırından alalım 10 dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim, akabinde bir çay bardağı pekmezimizi üzerine gezdirelim yapacak olanlara afiyet olsun.

Tahinli Pekmezli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Yelpaze Kabaklar
Yaz Türlüsü (Bizim Oralarda Adı Tırşik)
Aronyalı Kek (Cheesecake Tadında)
Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba)
Siyah Pirinçli Sütlaç
Avokadolu Orman Meyveli Soğuk Mousse (Pcos Dostu – Yaz Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |