Tahinli Pankek

Tahinli Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz (şekerli sevenler tuz yerine 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyebilir)

Tahinli Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve sütü çırpalım.
  2. Diğer materyallerimizi de ekleyip güzelce çırpmaya devam edelim.
  3. Daha sonra hafif yağlanmış tavamıza ( ben bir defa yağlıyorum, sonrakilerde yağlamıyorum) 1 yemek kaşığı harcımızdan dökelim.
  4. Bu biçimde tavaya 3-4 tane sığar.
  5. Bir istikameti göz göz olduğunda öbür tarafını çevirelim ve pişirelim.
  6. Bu süreci harcımız bitene kadar yapalım.
  7. Daha sonra tahinli pankekimiz hazır.

Tahinli Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda)
Peynirli Zeytinli Kek
Kanape Ekmeği
Ekmekte Et Tantuni
Sebzeli Börek
Kereviz Yaprağı Çorbası
Hdabla | © 2025 |