Tahinli Pankek

Tahinli Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz (şekerli sevenler tuz yerine 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyebilir)
Tahinli Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve sütü çırpalım.
- Diğer materyallerimizi de ekleyip güzelce çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra hafif yağlanmış tavamıza ( ben bir defa yağlıyorum, sonrakilerde yağlamıyorum) 1 yemek kaşığı harcımızdan dökelim.
- Bu biçimde tavaya 3-4 tane sığar.
- Bir istikameti göz göz olduğunda öbür tarafını çevirelim ve pişirelim.
- Bu süreci harcımız bitene kadar yapalım.
- Daha sonra tahinli pankekimiz hazır.
Tahinli Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


