Un Çorbası

Un Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 7 su bardağı su ( 2 bardak soğuk, 5 bardağı sıcak olacak ,dilerseniz et yahut tavuk suyu kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Bolca kuru nane

İsteğe bağlı:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut ( konutta varsa yakışıyor )

Un Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alalım, eriyince unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
  2. Üzerine salçaları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyelim ,biraz daha kavuralım .
  3. Topak olmaması için soğuk suyu yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim ,hafif kaynamaya başlayınca sıcak suyu yahut et suyunu ekleyelim nohut koymak isterseniz nohutu ,tuz ve baharatları ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıp sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Un Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Kıymalı Biber Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zebra Kek
Bayat Ekmekten Kahvaltılık Pizza
Meyveli Kek
Hindistan Cevizli Kurabiye
Coleslaw Salatası (Beyaz Lahana)
Tavada Pırasalı Kek
Hdabla | © 2025 |