Tahinli Çıtır
Tahinli Çıtır Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet baklava yufkası
- 1 su bardağı tahin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 2 su bardağı ceviz içi
- Arzuya nazaran fıstık
Tahinli Çıtır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tahin,sıvı yağ ve şekeri yeterlice karıştırın.
- Tezgaha 2 adet yufkayı alın, üzerine tahinli harcı sürün,çok fazla dökerseniz pişerken taşar(ben çok sürdüğüm için taştı).
- Üzerine ceviz ve fıstık serpin,baştan sona iki parmak boşluk olacak formda katlayıp rulo yapın.
- İstediğiniz boyutta dilimleyin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine hafif aralıklı dizin evvelden ısıtılmış 180 derece pişirin.
- ***Bakalavalık yufkaları kesinlikle nemli bir sofra bezine sarın,kullandıkça çıkarın,çok çabuk kuruyor.
Tahinli Çıtır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















