Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2-2.5 yemek kaşığı un (göz kararı çok katılaşmasın)
- 2 litre su
- 1 yarım çay bardağı pirinç
- Bulyon (isteğe bağlı)
- Tuz
Üzeri için;
- Tereyağ
- Pul biber
- Nane
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yoğurdu, yumurtayı ve unu uygunca çırpın bir tencerede. Üzerine su ekleyin ve ocağa alın.
- Pirincini ekleyin ve daima karıştırın. İsteğe bağlı bulyon atılabilir. Kaynadıktan sonra altını kısın.
- Cezvede tereyağını eritin, pul biberi ve naneyi ekleyin. Kaynayınca çorbaya ekleyin. 3 dakika kadar kaynadıktan sonra hazır. Afiyet olsun. ! 🙂
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
