Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2-2.5 yemek kaşığı un (göz kararı çok katılaşmasın)
  • 2 litre su
  • 1 yarım çay bardağı pirinç
  • Bulyon (isteğe bağlı)
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağ
  • Pul biber
  • Nane

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yoğurdu, yumurtayı ve unu uygunca çırpın bir tencerede. Üzerine su ekleyin ve ocağa alın.
  2. Pirincini ekleyin ve daima karıştırın. İsteğe bağlı bulyon atılabilir. Kaynadıktan sonra altını kısın.
  3. Cezvede tereyağını eritin, pul biberi ve naneyi ekleyin. Kaynayınca çorbaya ekleyin. 3 dakika kadar kaynadıktan sonra hazır. Afiyet olsun. ! 🙂

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tırtıl Kurabiye (Fıstık Ezmeli)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Rulo Kurabiye
İçi Dolu Balparmak Tatlısı
Spoonful
Çok Lezzetli Yulaf Poğaça
Elma Soslu Mücver
Bazlama
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet