Güllaç

Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 4 bardak şeker (çok tatlı sevmiyorsanız 3 bardak katabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 1 bardak dövülmüş ceviz (biraz iri taneli)

Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Parlak olan güllaç yaprakları üste gelecek halde ayarlıyoruz ben dikdörtgen borcam için 4 e bölüyorum yaprakları.
  2. Hafif eli yakacak halde sütümüzü ısıtıyoruz. 1 kepçe borcama süt ekleyip üstüne yaprakları diziyoruz bu halde güllaç yaprağımızın yarısına kadar yapıyoruz, ortasına ceviz serpip tekrar kalan yaprakları da sırayla ıslatıyoruz.
  3. Sonn kata gelince biraz süt artıyor onuda hepsini ekliyorum güllacımız hazır afiyet olsun süslemesi size kalmış birşey 😇

Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Havuçlu Tarçınlı Anne Keki
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Tavuk Haşlama
Kabaklı Havuçlu Mücver
Antep Usulü Yağlı Çiğ Köfte
Kestane
Puf Puf Poğaça
Harika Çökel (Ankara Yemeği)
Hdabla | © 2025 |