Tahinli Açma
Tahinli Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un (un markasından değişiklik gösterebilir ele yapışacak kıvamda)
İç materyali için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tahin
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Tahinli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt ve şekeri mayayı birazcık karıştırıp mayayı etkin hale gelmesi için ağzı kapalı bir halde bekletiyoruz.
- Daha sonra başka materyallerde ekleyip eli yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru bezeler haline getirip merdane yardımıyla açıyoruz.
- İç harcımızdan kaşıkla alıp hamurun her tarafına gelecek halde yayıyoruz. Rulo haline getirip kıvırıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun🤗.
Tahinli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








