Ekler Pasta (Su Kadar Hafif)

Ekler Pasta (Su Kadar Hafif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 160 gr margarin
  • 1,5 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 5 orta uzunluk yumurta

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Sosu için:

  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 200 ml sıvı krema

Alternatif olarak;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 1,5 su bardağı süt

Ekler Pasta (Su Kadar Hafif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun hazırlanışı için; ocağa tabanı tutmayan bir tencere alın. Altını açın ve içine margarini ve suyu ekleyip karıştırarak eritin. Akabinde eleyerek un ekleyin ve silikon spatula ile karıştırın. Unun topaklanmaması için karıştırmaya devam edin.
  2. Yumurtaları eklemek için; karışımı ocaktan alıp 10 dakika kadar ılımasını bekleyin. Sonrasında tek tek yumurtaları ekleyin ve her birini mikserle çırparak hamura yedirin. Bu süreci tüm yumurtalar bitene kadar devam edin.
  3. Pişirmek için; hazırladığınız hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine, ortalarında 3 cm uzaklık bırakarak 5 cm boyutunda sıkın. Evvelce ısıtılmış alt üst fanlı fırında 170°c’de 30-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz, fırın kapağını açmadan 2 dakika bekleyin. Sonrasında soğumaya bırakın.
  4. Krema için; tencereye un, nişasta, yumurta sarısı, toz şeker ve sütü ekleyin. Karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin. Koyu kıvam aldıktan sonra vanilya ve toz krem şanti ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  5. Süslemek için; soğuyan eklerlerin içine hazırladığınız kremayı sıkma torbasına alıp doldurun. Üzeri için çikolata sosu hazırlamak için sıvı kremayı ısıtın, akabinde sütlü ve bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
  6. Hazırladığınız çikolata sosuna ekleri batırın. Son olarak, dilediğiniz üzere beyaz çikolata yahut başka süslemelerle süsleyin. Afiyet olsun! konut imali ekleriniz hazır! Çayın yanına, konuklarınıza ya da tatlı krizine birebir bir tanım. Hem pratik hem de lezzetli! 😋

Ekler Pasta (Su Kadar Hafif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kolay Şehriye Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Muhallebi
Gelin Pastası
Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Salçalı)
Kayseri Yağlaması ( Şebit Yağlaması )
Patatesli Çıtır Börek
Domates Kurulu Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom