Ceviz Kurabiye

Ceviz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • ️250g – 300g un (kontrollü olarak ekleyin)
  • ️1 adet yumurta
  • ️Yarım paket kabartma tozu
  • ️1 paket vanilya şekeri
  • ️150 gram pudra şekeri
  • ️100 gram çekilmiş ceviz
  • ️100 gram yumuşak tereyağı
  • ️30 ml sıvı yağ

Ceviz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaseye un,kabartma tozu,vanilya şekeri ve pudra şekerini ekleyip kaşıkla karıştırın.
  2. Yumurtayı,tereyağını,yağı ve cevizi ekleyip uygunca yoğurun.
  3. Karışım parmaklarınıza yapışmayana kadar un ek edin.
  4. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın.
  5. Buzdolabını 30 dakika hamuru sertleşmeye bırakın.
  6. Buzdolabından çıkartın ve ortasını bıçakla kesin.
  7. Bir kürdanla yukardan aşaya kadar çizgi çizin ve yanlarına da küçük çizgiler çizin.
  8. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  9. Kurabiyelerden birinin altını çikolatayla kaplayın ve başka yarısıyla birbirine yapıştırın.

Ceviz Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Köstebek Pasta
Ispanaklı Börek
Tart Tarifi
Elmalı Kurabiye
Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması
Enfes Kupta Porsiyonluk Tiramisu
Hdabla | © 2024 |