Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta
Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (hemen çabucak 2 su bardağı)
Üzerine:
- 1 paket çikolatalı sos
- Çekilmiş fındık
Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip, çırpıyoruz.
- Vanilya şekeri, fındığı, kabartma tozunu ekliyoruz.
- Dikkatli bir biçimde unu azar azar ekliyoruz.
- Hamurun yarısından daha az ayırıyoruz ve içine iki yemek kaşığı kakao ve damla çikolata ekliyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kabın ortasına bir kepçe vanilyalı hamuru ve akabinde kakaolu hamurdan bitene kadar döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz.
- Çikolatalı sosu paketin üzerindeki üzere hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ben sütünü biraz eksik kullandım, kıvamı daha koyu olsun diye.
- Kek pişip soğuduktan sonra sosunu döküyoruz ve 3- 4 saat dinlendiriyoruz. Ben üzerine fındık kırıkları serptim. Afiyet olsun.
Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











