Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta

Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (hemen çabucak 2 su bardağı)

Üzerine:

  • 1 paket çikolatalı sos
  • Çekilmiş fındık

Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip, çırpıyoruz.
  3. Vanilya şekeri, fındığı, kabartma tozunu ekliyoruz.
  4. Dikkatli bir biçimde unu azar azar ekliyoruz.
  5. Hamurun yarısından daha az ayırıyoruz ve içine iki yemek kaşığı kakao ve damla çikolata ekliyoruz.
  6. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kabın ortasına bir kepçe vanilyalı hamuru ve akabinde kakaolu hamurdan bitene kadar döküyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz.
  8. Çikolatalı sosu paketin üzerindeki üzere hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ben sütünü biraz eksik kullandım, kıvamı daha koyu olsun diye.
  9. Kek pişip soğuduktan sonra sosunu döküyoruz ve 3- 4 saat dinlendiriyoruz. Ben üzerine fındık kırıkları serptim. Afiyet olsun.

Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lazanya
Nefis Tavuk Ciğeri Kavurması
Kısır Tarifi
Kıymalı Patates Türlüsü
İzmir Bombası Tarifi
Köfteli Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |