Kısır Tarifi

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tane orta uzunluk salatalık
  • 5 -6 kol marul
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • Nar ekşisi
  • Limon

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaynamış suyu bulgurun üzerine dökün.
  2. Salçayı birinci kokusu çıkana kadar yağda kavur.
  3. 30 dakika beklemiş bulgurun üzerine salça sosunu dökün, baharatları ekleyin güzelce karıştırın.
  4. Yeşillikleri ekleyip karıştırın, en son nar ekşisini isteğe nazaran limon döküp karıştırın.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mozaik Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tadında Mantarlı Biberli Makarna
Tospik Kurabiye
Kapuska
Sebze Sevdiren Enfes Salata
Susamlı Minik Kurabiyeler
Dışı Çıtır,İçi Nemli Hakiki Acıbadem Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |