Süzme Saray Aşuresi

Süzme Saray Aşuresi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı (360 gr) ayıklanmış ve yıkanmış aşurelik buğday
  • 6,6 litre birinci kademede buğdayı haşlamak için su
  • 1/2 (yarım) su bardağı (80 gr) sapları ayıklanmış ve sıcak suda haşlanmış kuş üzümü
  • 1,5 su bardağı (300 gr) toz şeker
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı badem (kabukları soyulmuş, sıcak suda haşlanmış)
  • 90 gram fındık
  • 80 gram dövüşmüş yeşil fıstık
  • 90 gram dövülmüş ceviz

Süzme Saray Aşuresi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencerede 2 su bardağı buğdayı 6,6 litre su ile haşlanaya başlayın.
  2. Buğdaylar suyu çektikçe azar azar su ekleyin.
  3. Buğday çatlayana kadar haşlamaya devam edin.
  4. Buğday büsbütün yumuşayıp koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın ve süzün, sıvı kısmını ayırın.
  5. Kuş üzümlerini güzelce yıkayın saplarını ayıklayın ve 1,5 su bardağı su ile kısa mühlet kaynatın ve sonra süzün.
  6. Bademleri kaynar suda bir taşım haşlayın ve soğuk suya alıp kabuklarını soyun.
  7. Ayırdığınız buğdayın sıvı kısmını tekrar tencereye alın. İçine haşlamış kuş üzümünü, şekeri ilave edin ve tüm materyallerle 5 dakika kadar daha kaynatarak kıvam almasını sağlayın.
  8. Ocaktan almadan çabucak evvel 2 yemek kaşığı gül suyu ile soyulmuş bademleri ekleyin ve karıştırın.
  9. Aşureleri kaselere paylaştırın. Üzerine dövülmüş fındık, antep fıstığı ve ceviz serperek süsleyin. Soğumaya bırakın.Afiyet olsun.

Süzme Saray Aşuresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Levrek ( Soslu / Sebzeli )
Fırında Türlü
Kornişon Turşu
Limonlu Yaz Tatlısı
Karamelli Trileçe
Sevimli Kurabiyeler
Hdabla | © 2025 |