Fırında Levrek ( Soslu / Sebzeli )

Fırında Levrek ( Soslu / Sebzeli ) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet levrek ( çipura da olabilir)
- 4 adet orta uzunluk patates
- Karnabahar ( 2-3 dk haşladım )
- 2 adet soğan
- 1 adet kapta biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 3 adet sarımsak
- Defne yaprağı
Sosu için :
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet rendelenmiş sarımsak
- Yarım limon
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kekik
Fırında Levrek ( Soslu / Sebzeli ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Aşk taneleri, temizlenmiş balıklarımızı güzelce yıkıyoruz. Sulu kalmamasına dikkat ⚠️ balıklarımız kenarda birazcık süzülsün🥹.
- Geniş bir kaba patates, karnabahar, haşlanmış nohut, soğan, sarımsak (lasak da mı saklasak latife şaka devam ediyorum), yeşil biber ve kapya biberi alıyoruz.
- Malzemelerimizin üzerine zeytinyağı gezdirip tuz,karabiber, pul biber, kekik atıp karıştırıyoruz.
- Tepsimize yağlı kağıt serip en altına patatesler gelecek halde sebzelerimizi yerleştiriyoruz.
- Sosumuzu hazırlayalım. Bir bardağa zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, kekik, rendelenmiş sarımsağı ekleyip, yarım limonu sıkıp karıştırıyoruz.
- Şimdi sıra sosumuzu balıklarımızla buluşturmaya geldi. Balıklarımızın ortasını açıyoruz. Sosu güzelce sürüyoruz. Ortalarına soğan da koyabilirsiniz. Balıklarımızın üzerine 2 3 çizik atıp tekrar birebir biçimde her yerini sosluyoruz.
- Son olarak defne yapraklarını ve dilimlenmiş limonları da ekleyip artık yallah fırına 😅.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarında yaklaşık 30-35 dk pişiriyoruz. ( patatesler piştiğinde mission completed 👍🏻) afiyetler 💕🌺❤️👯♀️.
Not: dilerseniz daha yumoş olması için birinci 15 20 dakikasında üzerine folyo kapatıp kalan dakikalarda folyoyu alıp pişirmeye devam edebilirsiniz.
Fırında Levrek ( Soslu / Sebzeli ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

