Fırında Levrek ( Soslu / Sebzeli )

Fırında Levrek ( Soslu / Sebzeli ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet levrek ( çipura da olabilir)
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • Karnabahar ( 2-3 dk haşladım )
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kapta biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 3 adet sarımsak
  • Defne yaprağı

Sosu için :

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet rendelenmiş sarımsak
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Fırında Levrek ( Soslu / Sebzeli ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Aşk taneleri, temizlenmiş balıklarımızı güzelce yıkıyoruz. Sulu kalmamasına dikkat ⚠️ balıklarımız kenarda birazcık süzülsün🥹.
  2. Geniş bir kaba patates, karnabahar, haşlanmış nohut, soğan, sarımsak (lasak da mı saklasak latife şaka devam ediyorum), yeşil biber ve kapya biberi alıyoruz.
  3. Malzemelerimizin üzerine zeytinyağı gezdirip tuz,karabiber, pul biber, kekik atıp karıştırıyoruz.
  4. Tepsimize yağlı kağıt serip en altına patatesler gelecek halde sebzelerimizi yerleştiriyoruz.
  5. Sosumuzu hazırlayalım. Bir bardağa zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, kekik, rendelenmiş sarımsağı ekleyip, yarım limonu sıkıp karıştırıyoruz.
  6. Şimdi sıra sosumuzu balıklarımızla buluşturmaya geldi. Balıklarımızın ortasını açıyoruz. Sosu güzelce sürüyoruz. Ortalarına soğan da koyabilirsiniz. Balıklarımızın üzerine 2 3 çizik atıp tekrar birebir biçimde her yerini sosluyoruz.
  7. Son olarak defne yapraklarını ve dilimlenmiş limonları da ekleyip artık yallah fırına 😅.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarında yaklaşık 30-35 dk pişiriyoruz. ( patatesler piştiğinde mission completed 👍🏻) afiyetler 💕🌺❤️👯‍♀️.

Not: dilerseniz daha yumoş olması için birinci 15 20 dakikasında üzerine folyo kapatıp kalan dakikalarda folyoyu alıp pişirmeye devam edebilirsiniz.

Fırında Levrek ( Soslu / Sebzeli ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Milföy Hamurundan Kolay Profiterol Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Mercimek Çorba
Pirinç Pilavı
Fırın Tepsisinde 4 katlı Kolay Yaş Pasta ( Kalıp Kullanmadan)
Kremalı Tereyağlı Patatesli Mantarlı Sote‍
Karışık Urfa Dolması (Ekşili, Acılı)
Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |