Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tereyağını tencerede eritip üzerine zeytinyağını ekleyelim ve irmik ile unu da ekleyip kavuralım.
  2. O kısık ateşte kavrulurken öteki yandan bir sos tavasına şekeri ve sütü alıp karıştırarak şekeri eritelim. Süt kaynamasın yalnızca ısınsın ve şeker erisin kâfi.
  3. Kavrulan karışımın altını kapatalım ve şekerli sütün yarısını döküp düzgünce karıştıralım topaklanmasın. Toprakları ezince geri kalan şerbeti ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Kıvam alınca servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzlukta Muska Böreği
Scarpaccia
Ispanak Graten
Mini Çikolatalı Kek Topları Truff (Videolu)
Fırında Kahvaltılık Dev Omlet
Vişne Kompostosu
Hdabla | © 2025 |