Sütlü İrmik Helvası
Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Şerbeti için:
- 2.5 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tereyağını tencerede eritip üzerine zeytinyağını ekleyelim ve irmik ile unu da ekleyip kavuralım.
- O kısık ateşte kavrulurken öteki yandan bir sos tavasına şekeri ve sütü alıp karıştırarak şekeri eritelim. Süt kaynamasın yalnızca ısınsın ve şeker erisin kâfi.
- Kavrulan karışımın altını kapatalım ve şekerli sütün yarısını döküp düzgünce karıştıralım topaklanmasın. Toprakları ezince geri kalan şerbeti ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Kıvam alınca servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










