Vişne Kompostosu

Vişne Kompostosu Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram vişne
- 2 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- 2 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
Vişne Kompostosu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sap kısımlarını ayıklayıp bol suda yıkadığımız vişnelerin suyunu süzdürelim.
- Su ve toz şekeri derin bir tencereye alalım.
- Tel bir çırpıcı yardımıyla şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynatalım.
- Kaynamaya başlayan şerbet karışımına vişne tanelerini katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirelim.
- Çubuk tarçın ve karanfilleri içinden çıkartalım.
- Oda ısısında ılınan kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra taneleriyle birlikte servis edelim.
Not:şeker oranını damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz.
Not: taze vişne kullanacaksanız çekirdeklerini çıkarmayın, dondurulmuş vişne kullanacaksanız buzunu çözdürmeden direkt olarak şerbet karışımına ekleyebilirsiniz. Dağılmaması için vişneleri çok fazla kaynatmamaya dikkat edin, kompostoyu kısık ateşte pişirin.
Vişne Kompostosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
