Sütlü Biber (Kahvaltılık)

Sütlü Biber (Kahvaltılık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 tane köy biberi (yada kıl biber)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kırmızı toz biber yada pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Sütlü Biber (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım ve doğrayalım, tavaya alıp rengi dönüp yumuşayana kadar kızartalım.
  2. Üzerine 2 yemek kaşığı un koyup bir kaç dk kavuralım ve oda sıcaklığında olan sütü ekleyelim karıştıralım.
  3. Kıvam alınca üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip kapağını kapatalım.
  4. Kaşar peyniri eriyince son olarak üzerine yağda yaktığımız biberi dökelim ve servise sunalım. Pazar kahvaltısı için eksiksiz birşey kesinlikle deneyin derim 😋 fakat biraz ekmek yediriyor bilginize 🙊.

Sütlü Biber (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Pizza
Kaşık Kurabiye(Cookies) (Deneyen Bir Daha İstiyor)
Akşam Yemeği Önerisi
Tam Ölçülü Etsiz Çiğ Köfte (Et Yok Ama Tadı Efsane)
Semizotlu Yoğurtlu Meze
Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Mutlaka Dene)
Hdabla | © 2025 |