Sütlü Biber (Kahvaltılık)
Sütlü Biber (Kahvaltılık) Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 tane köy biberi (yada kıl biber)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Üzeri için;
- Kırmızı toz biber yada pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Sütlü Biber (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım ve doğrayalım, tavaya alıp rengi dönüp yumuşayana kadar kızartalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı un koyup bir kaç dk kavuralım ve oda sıcaklığında olan sütü ekleyelim karıştıralım.
- Kıvam alınca üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip kapağını kapatalım.
- Kaşar peyniri eriyince son olarak üzerine yağda yaktığımız biberi dökelim ve servise sunalım. Pazar kahvaltısı için eksiksiz birşey kesinlikle deneyin derim 😋 fakat biraz ekmek yediriyor bilginize 🙊.
Sütlü Biber (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









