Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Mutlaka Dene)

Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Kesinlikle Dene) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı olağan yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz

Üzeri için;

  • Susam
  • Tatlı biber
  • Zeytinyağ

Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Kesinlikle Dene) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları ay ay kesip zeytinyağ ve şeker ile kavurup karamelize ediyoruz.
  2. Ardından soğuduktan sonra yoğurtlar ve dereotu ile karıştırıyoruz damak tadınıza nazaran tuz eklersiniz.
  3. Üzerine susam,tatlı biber ve zeytinyağ kızdırıp döküyoruz. Afiyet şeker olsun 😋.

Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Kesinlikle Dene) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kek Kalıbında Ağlayan Pasta
Kakaolu Kar Taneleri (Çatlayan Kakaolu Kurabiye)
Restoran Usulü Mevsim Salata (Özel Sosuyla)
Limonlu Enfes Chescake
Bebeklere Balkabağı Çorbası
Vişne Reçelli Islak Kek
Hdabla | © 2025 |