Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Mutlaka Dene)

Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Kesinlikle Dene) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı olağan yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz

Üzeri için;

  • Susam
  • Tatlı biber
  • Zeytinyağ

Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Kesinlikle Dene) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları ay ay kesip zeytinyağ ve şeker ile kavurup karamelize ediyoruz.
  2. Ardından soğuduktan sonra yoğurtlar ve dereotu ile karıştırıyoruz damak tadınıza nazaran tuz eklersiniz.
  3. Üzerine susam,tatlı biber ve zeytinyağ kızdırıp döküyoruz. Afiyet şeker olsun 😋.

Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Kesinlikle Dene) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mayasız Kolay Pişi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kapya Biber Sarması (Şık Sunumuyla Sofralarınıza Renk Katacak )
Havuçlu Kek
Kara Dut Suyu
Pofuduk Örgü Poğaça Tarifi
Enfes Soğan Dolması
Ispanaklı Kremalı Tavuk
Hdabla | © 2025 |